Doçentlik Bilgi Sistemi Nedir?


Doçentlik Bilgi Sistemi Nedir?

Doçentlik işlemleri, doçentlik bilgi sistemi (DBS) üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda doçent adayları; kişisel bilgiler, başvuru yapmak istediği temel alan bilgisi, öğrenim bilgileri, yabancı dil bilgisi, üniversite ve üniversite dışı deneyimler, vermiş olduğu dersler, görev almış olduğu projeler, yönetmiş olduğu tezler, makale/kitap/bildiri şeklinde yapmış olduğu yayınlar ile diğer bilgiler ve bunlara ilişkin belgeleri doçentlik bilgi sistemi (DBS)’ye yüklemek zorundadır. Doçent adaylarının bazı bilgileri; YÖK, ÖSYM ve TÜBİTAK gibi bilgi kaynağı kurumdan alınmakta ve bu bilgiler güvenli bilgi olarak kabul edilmektedir. Bir başka deyişle adayların; “Öğrenim Bilgisi”, “Yabancı Dil Bilgisi” ve “Yönetilen Tezler” gibi bilgilerinin bilgi kaynağı kurumdan güvenli bilgi olarak alınması gerekmektedir. Bu nedenle adayların başvuru süreci başlamadan önce doçentlik bilgi sistemi (DBS)’ye giriş yaparak söz konusu bilgilerin bilgi kaynağı kurumdan alındığından emin olması gerekmektedir. Doçentlik bilgi sistemi (DBS)’ye giriş işlemi e-Devlet sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve e-Devler şifresi ile yapılmaktadır. Adaylar doçentlik başvuru süreci başlamadan da doçentlik bilgi sistemi (DBS)’ye bilgi/belge girişi yapabilmekte hatta “Doçentlik Başvuru” butonuna tıklayarak eksik girilen bilgileri/belgeleri görebilmektedir.

Doçentlik başvuru sürecinin başlaması ile birlikte doçent adaylarının, Doçentlik bilgi sistemi (DBS)’ye giriş yaparak “Doçentlik Başvuru” butonuna tıkladıktan sonra “DBS Kontrol” aşamasında öğrenim, yabancı dil, temel alan ve iletişim bilgilerinin kontrolünü tamamlayıp onaylaması ve daha sonra “Asgari Başvuru Şartlarının Sağlandığına Dair Bildiri Formu (Beyanname)” aşamasına geçmesi gerekmektedir. Bu aşamada adayın doçentlik jürisi tarafından değerlendirilmesini istediği eserleri bildirmesi gerekmekte olup aynı eserin birden fazla bölümde değerlendirilmemesine dikkat edilmelidir. “Asgari Başvuru Şartlarının Sağlandığına Dair Bildiri Formu (Beyanname)” aşamasını tamamlayan doçent adayının son olarak “Başvuru Sonlandırma ve Çıktı” aşamasına geçerek “Başvuruyu Tamamla ve Ödeme Adımına Geç” butonuna tıklayıp ödeme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. “Başvuruyu Tamamla ve Ödeme Adımına Geç” butonuna tıklandıktan sonra Doçentlik bilgi sistemi (DBS)’de başvuruya ilişkin herhangi bir güncelleme yapılamamaktadır. Bu nedenle adayların “Başvuruyu Tamamla ve Ödeme Adımına Geç” butonuna tıklamadan önce “DBS Kontrol” aşamasında öğrenim, yabancı dil, temel alan ve iletişim bilgilerinin ve “Asgari Başvuru Şartlarının Sağlandığına Dair Bildiri Formu (Beyanname)” aşamasında doçentlik jürisinin değerlendirmesine sunduğu eserlerinin doğruluğundan emin olması gerekmektedir.

Arama yapın



Hızlı Menü



Bizimle çalışmak ister misiniz ?
Doçentlik Başvuru Dosyası Hazırlama konusunda yetkinliğiniz ve tecrübeniz varsa bizimle iletişime geçerek, akademik kadromuzda yer alarak çalışmaya başlayabilirsiniz.


Son Blog Yazıları


Doçentlik Başvuru Tarihleri 2024 Mart ve Ekim
Doçentlik Başvuru Tarihleri 2024 Mart ve Ekim

Doçentlik Jürileri Açıklanacak Mı? Tüm Detaylar
Doçentlik Jürileri Açıklanacak Mı? Tüm Detaylar

Yeni Doçentlik Kriterleri | 2024 Mart Dönemi
Yeni Doçentlik Kriterleri | 2024 Mart Dönemi

Doçentlik Dosyası Hazırlama | 2024 Mart Dönemi

Doçentlik Başvurusu Reddedilirse Ne Olur? Dava?
Doçentlik Başvurusu Reddedilirse Ne Olur? Dava?




Prodocentlik

Uzun yıllardır doçentlik başvurusu alanında hizmet veren profesyonel ekibimizle siz değerli hocalarımızın doçentlik başvurularında en büyük destekçiniz oluyoruz.

İletişime Geçin

Website: prodocentlik.com
E Posta: info@prodocentlik.com
Telefon: 0850 888 6 362(DOC)

Telefon: 0546 792 74 18