SCI Dergi Sorgulama


SCI (Science Citation Index), kavramı ilk olarak 1964 yılında Eugene Garfield tarafından üstün kaliteye sahip sınırlı bir dergi listesi olarak akademik literatüre girmiş ve genel olarak mühendislik bilimine odaklanmıştır. Daha sonraki dönemde, sosyal bilimler, yönetim gibi diğer alanlardaki araştırmaların ortaya çıkmasıyla birlikte dergi listesi genişletilmiştir. ISI (Institute for Scientific Information) tarafından üretilen SCI dergi listesi, Clarivate Analytics’e (önceden Thomson Reuters’in Fikri Mülkiyet ve Bilim işletmesi) aittir.  Bir başka deyişle SCI, Clarivate’in sahip olduğu Web of Knowledge ve Web of Science ürünlerinde bulunan temel veritabanlarından biridir.

Günümüzde 150 bilim alanında yaklaşık 8.500 dergi SCI dergi listesi kapsamında değerlendirilmekte olup SCI dergi listesi’ne Web of Science Master Journal List veri tabanından erişim sağlanmaktadır. SCI dergi sorgulama https://mjl.clarivate.com/home adresinde bulunan “Search Journal” butonuna tıkladıktan sonra veya direkt olarak https://mjl.clarivate.com/search-results adresi üzerinden dergi adı veya ıssn numarası girilerek yapılmaktadır. Söz konusu adres üzerinden SCI dergi sorgulama işlemi yapmak için sisteme üye olma şartı bulunmamaktadır. Fakat sisteme üye olmadan yapılan SCI dergi sorgulama işlemlerinde sorgulama ekranında yalnızca “yayıncı”, “ıssn” ve “Web of Science Core Collection” adı altında “endeks” bilgileri görüntülenmekte olup sisteme üye olduktan sonra yapılan sorgulamalarda ise “yayıncı”, “ıssn” ve “endeks” bilgilerinin yanı sıra “dergi web sitesi”, “yayıncı web sitesi”, “derginin yayınlanma sıklığı” ve “derginin yayınlandığı ülke” gibi genel bilgiler de görüntülenebilmektedir. Söz konusu sisteme üye olmak için herhangi bir yükseköğretim kurumunda akademisyen olma şartı aranmamaktadır. SCI dergi sorgulama işlemi yapmak isteyen herkes https://mjl.clarivate.com/login;createAccount=false;referrer=%2Fhome adresi üzerinden e-mail ile üye olup şifre oluşturduktan sonra Web of Science Master Journal List veri tabanına erişim sağlayabilmektedir.

SCI dergi sorgulama işlemi yapmak için alternatiflerden birisi de “Bilimsel İndeksli Dergi Arama Motoru” olup http://www.ocanay.sakarya.edu.tr/bidam/#:~:text=Bilimsel%20%C4%B0ndeksli%20Dergi%20Arama%20Motoru%20(B%C4%B0DAM)%3B%20SCI%2C%20SCI%2D,i%C3%A7in%20bu%20durum%20sonu%C3%A7larda%20g%C3%B6sterilmemi%C5%9Ftir. adresi üzerinden erişilmekte olup “dergi adı”, “anahtar kelime” veya “ıssn” bilgisi girerek arama yapılabilmektedir. Üyelik istemeyen sistemde SCİ dergi sorgulama işlemi dergiye ilişkin “ıssn”, “yayıncı”, “yayıncı adresi”, “yayıncı ülkesi”, “endeks”, “yayın sıklığı”, “atıf sayısı”, “etki faktörü” ve “makale sayısı” gibi bilgiler görüntülenebilmektedir.

Arama yapın



Hızlı Menü



Bizimle çalışmak ister misiniz ?
Doçentlik Başvuru Dosyası Hazırlama konusunda yetkinliğiniz ve tecrübeniz varsa bizimle iletişime geçerek, akademik kadromuzda yer alarak çalışmaya başlayabilirsiniz.


Son Blog Yazıları


Doçentlik Başvuru Tarihleri 2024 Mart ve Ekim
Doçentlik Başvuru Tarihleri 2024 Mart ve Ekim

Doçentlik Jürileri Açıklanacak Mı? Tüm Detaylar
Doçentlik Jürileri Açıklanacak Mı? Tüm Detaylar

Yeni Doçentlik Kriterleri | 2024 Mart Dönemi
Yeni Doçentlik Kriterleri | 2024 Mart Dönemi

Doçentlik Dosyası Hazırlama | 2024 Mart Dönemi

Doçentlik Başvurusu Reddedilirse Ne Olur? Dava?
Doçentlik Başvurusu Reddedilirse Ne Olur? Dava?




Prodoçentlik

Uzun yıllardır doçentlik başvurusu alanında hizmet veren profesyonel ekibimizle siz değerli hocalarımızın doçentlik başvurularında en büyük destekçiniz oluyoruz.

İletişime Geçin

Website: prodocentlik.com
E Posta: info@prodocentlik.com
Telefon-1: 0850 888 6 362(DOC)

Telefon-2: 0546 792 74 18